Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Festivalul CRONOGRAF, cu 11 premiere

5 mai. 2015,, 16:30   Societate
2234 1

Foto: vestikavkaza.ru

Personalități cinematografice internaționale, cineaști și cinefili locali își dau întîlnire la Chișinău în perioada 12-18 mai, la Festivalul Internațional de Film Documentar din Moldova – CRONOGRAF. Pe lîngă documentarele din concurs, în cadrul festivalului vor mai fi lansate ultimele producții sau coproducții moldovenești. Este vorba de 11 premiere de film, notează NOI.md.

Premierele vor fi proiectate din 14 pînă pe 18 mai, la Centrul Cultural Odeon și Tipografia 5. Peliculele care vor putea fi vizionate în premieră sunt: „Atopcity”, „Lume, ia-mă în brațe, eu vin”, „Variațiuni pe un nume”, „Locul”, „Evadarea”, „Cadoul”, „Isight”, „În ataș”, „Expedițiile memoriei. Basarabenii dintre Karlag și Baikonur”, „Iubirile lui Mihai Volontir”, „Valea Plîngerii”.

Toate aceste filme reflectă viața personalități marcante din istoria țării noastre, istorii din Moldova de pe timpul Uniunii Sovietice și de după independență, deportările basarabenilor, întîmplări tragice ale Holocaustului rromilor. Printre regizorii acestor filme se numără Mircea Bobînă, Vlad Druck, Violeta Gorgoș, Tinca Lucaciu și alții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?