Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PSRM speră să devină membru deplin al Internaţionalei Socialiste

28 apr. 2015,, 11:00   Politică
4088 3
Партия социалистов рассчитывает стать полноправным членом социнтерна
Foto: psrm.md
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) este gata să devină membru cu drepturi depline al Internaţionalei Socialiste şi intenţionează, în cel mai scurt timp, să înainteze şi solicitarea de rigoare. Anunţul a fost făcut de liderul formaţiunii, Igor Dodon, la întrevederea de la Moscova cu secretarul general al Internaţionalei Socialiste, Luis Ayala, comunică Infotag cu referire la serviciul de presă al PSRM.

Întrevederea a avut loc în cadrul Forumului Internaţional "Răspunsul solidar la provocările globale – calea spre o lume echitabilă", organizat de partidul "Spravedlivaia Rossia" din Federaţia Rusă, cu care Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a semnat un acord de colaborare.

La Forum au participat reprezentanţi din peste 35 de state din Europa, Asia şi America Latină. Printre aceştia se numără deputaţi din Duma de Stat a Federației Ruse, experţi internaţionali, figuri publice şi persoane politice, reprezentanţi ai Internaţionalei Socialiste, ai partidului de guvernare din Grecia "Syriza", ai grupului "Stînga unită europeană" din APCE, APCEMN, ai Partidului Comunist din China, ai Adunării Populare din Bulgaria.

În discursul său Dodon le-a relatat delegaţilor Forumului despre faptul că "cetăţenii Republicii Moldova sînt îngrijoraţi de acţiunile guvernării de a pune sub semnul întrebării neutralitatea Moldovei, statut pentru care PSRM luptă consecvent".

Potrivit lui, la un an din momentul semnării Acordului de asociere cu UE "situaţia din ţară s-a agravat, iar ultimele sondaje de opinie atestă dezamăgirea masivă a cetăţenilor faţă de ideea de integrare europeană, motiv pentru care, în prezent, se pronunţă pentru integrarea în spaţiul euroasiatic".

Liderul PSRM a relatat că pe 1 mai, de Ziua Muncii, Partidul Socialiştilor va organiza în centrul capitalei Moldovei un miting de amploare în semn de solidaritate cu muncitorii de pretutindeni.

În cadrul Forumului PSRM a fost invitat de Partidul Comunist din China să viziteze Republica Populară Chineză. Se preconizează că această vizită se va produce în lunile imediat următoare. De asemenea, a fost încheiată o înţelegere preliminară privind semnarea unui acord de colaborare între PSRM şi socialiştii din Bulgaria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?