X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 161
Transnistria stiri: 1458

În Serviciul Fiscal au fost substituiți responsabilii pentru controlul celor mai mari contribuabili

22 apr. 2015,, 18:00   Economie
5734 2

В Налоговой службе поменяли ответственных за контроль крупных налогоплательщиков
Foto: capital.market.md

În cadrul Direcției Control a Marilor Contribuabili (DCMC) a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat al Moldovei vor fi operate remanieri de cadre serioase. 23 de angajați ai acestei Direcții cu funcții executive și de conducere vor trece să activeze,pentru două luni,în Direcțiile Control Fiscal a IFS pe municipiul Chișinău, iar în locul lor vor munci angajații direcțiilor nominalizate. Această dispoziție a fost emisă de șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, relatează NOI.md. Luînd cuvîntul la tradiționala ședința săptămînală, cu participarea conducerii IFPS și a SFS al municipiului Chișinău, el a specificat importanța valorificării tuturor rezervelor interne pentru a eficientiza procesul de administrare fiscal și a promova practicile noi, inclusiv prin schimbarea componenței nominale a subdiviziunilor și angajaților SFS responsabili de anumite direcții de activitate.

În acest context Ion Prisăcaru a dispus, pentru o perioadă de două luni, operarea unor remanieri de personal în rîndul angajaților cu funcții executive și de conducere din Direcția Control a Marilor Contribuabili (DCMC) a IFPS și Direcțiile Control Fiscal a IFS pe municipiul Chișinău. Astfel, 23 de funcționari ai Fiscului din cadrul DCMC vor fi delegați să activeze în Direcțiile Control Fiscal a IFS pe municipiul Chișinău, fiind substituiți, pentru două luni, de către angajații direcțiilor nominalizate ale Fiscului municipal.

Ion Prisăcaru a menționat că prestația și aportul marilor contribuabili la Buget sînt bine cunoscute și este foarte important ca aceștia să reconfirme că reprezintă o categorie de contribuabili loiali, adepți ai conformării fiscale voluntare. Potrivit lui, schimbările operate în componența nominală a responsabililor de monitorizarea activității contribuabililor mari sînt dictate tocmai de dorința de a se convinge că această categorie importantă de agenți economici nu prezintă riscuri de evaziune, pe nicio poziție, fie la achitarea de salarii, fie la trecerea în evidența contabilă a veniturilor etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав