Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

Ce așteptări are Natalia Gherman vizavi de Summitul de la Riga

21 apr. 2015,, 12:00   Politică
4156 4

Ce așteptări are Natalia Gherman vizavi de Summitul de la Riga
Foto: infoeuropa.md

Asocierea politică și integrarea economică reprezintă etapa intermediară pentru aderarea Republicii Moldova cu drepturi depline la UE. Declarația aparține ministrului Afacerilor Externe, Natalia Gherman, și a fost făcută în cadrul celei de-a șasea reuniuni ministeriale a Parteneriatului Estic (PaE). Evenimentul a avut loc pe 20 aprilie la Luxemburg, informează NOI.md.

În ceea ce privește așteptările părții moldovenești vizavi de Summitul de la Riga, preconizat pentru luna mai curent, Natalia Gherman menționat că este necesară adoptarea unui document vizionar. Declarația Summitului ar urma să asigure libertatea alegerii parcursului european și să permită aprofundarea relațiilor cu țările partenere care dau dovadă de mai mult angajament în implementarea reformelor, spune oficialul.

Natalia Gherman a mai declarat că este necesar ca asistența UE să fie direcționată către implementarea Acordului de liber schimb cu UE. Șefa diplomației de la Chișinău a vorbit și despre necesitatea diferențierii și ajustării politicii PaE în conformitate cu ambițiile partenerilor.

În cadrul celei de-a șasea reuniuni ministeriale a Parteneriatului Estic, participanții au trecut în revistă realizările înregistrate de statele partenere și prioritățile de dezvoltare ale Parteneriatului Estic, prin prisma pregătirilor către Summitul de la Riga. Evenimentul a întrunit miniștrii Afacerilor Externe ai statelor membre UE şi PaE.

Menționăm că Summitul de la Riga va avea loc în perioada 21-22 mai curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий