X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Federaţia de Şah şi Ambasada Rusiei i-au premiat pe învingătorii Turneului Naţional de Şah

19 apr. 2015,, 10:30   Sport
6517 0

Награждены победители Национального шахматного турнира
Foto: noi.md

18 aprilie, Clubul Republican de Şah şi Dame din Chişinău a găzduit ceremonia de premiere a învingătorilor Turneului Naţional de Şah al echipelor de elevi „Turnul Alb”.

Selectarea participanţilor la finala Tunerului a avut loc în cadrul competiţiilor zonale printre elevi, la care au fost desemnaţi cei mai buni jucători. Finala a avut loc în capitala Moldovei, în perioada 14-18 aprilie. La competiţiile finale au participat 8 dintre cele mai bune echipe de elevi din Republica Moldova: două echipe din Chişinău, şahişti din Bălţi, Comrat, Făleşti, Basarabeasca, Costuleni (raionul Ungheni), Jora de Sus (raionul Orhei).

După rezultatele Turneului, locul III a revenit echipei de elevi de la Liceul „M. Eminescu” din Făleşti. Deţinători ai locului II au devenit elevii gimnaziului “Stepan Kuroglo” din Comrat. Titlul de învingători ai Turneului a fost cîştigat de echipa liceului chişinăuian „N.V. Gogol”. Anume această echipă va reprezenta Moldova la Turneul de Şah al Federaţiei Ruse printre echipele instituţiilor de învăţămînt general „Turnul Alb”, care va avea loc în perioada 1-9 iunie, la Soci.

Premiile învingătorilor şi diplomele participanţilor la competiţiei au fost înmînate de preşedintele Federaţiei de Şah din Moldova, deputat în Parlamentul RM, Igor Dodon.

La ceremonia de premiere a participat şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin. Conducătorul misiunii diplomatice a înmînat învingătorilor Turneului Naţional de Şah “Turnul Alb” un premiu special din partea Ambasadei FR – o culegere de volume ale marilor poeţi.

Turnul Alb” este un turneu de şah pentru echipele instituţiilor de învăţămînt general, la început, unional (în perioada URSS), naţional (începînd cu 2004, în cadrul Federaţiei Ruse), iar din 2014 avînd statut de competiţie internaţională. Este organizat anual, din anul 1969. Scopurile principale prevăd popularizarea şahului în rîndul elevilor, depistarea tinerilor şahiştilor dotaţi şi creşterea calificării sportive a acestora.

Începînd cu anul curent, Turneul Naţional de Şah „Turnul Alb” va fi organizat, în Moldova, anual, iar învingătorii competiţiei vor participa la jocurile finale, organizate în Federaţia Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?