Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

O expoziție de artă maghiară va fi vernisată la Chișinău

15 apr. 2015,, 14:00   Societate
2800 0

Foto: wikimapia.org

Muzeul Național de Artă al Moldovei va găzdui joi, 16 aprilie, expoziția „Vederi ale timpului”. Aceasta va fi vernisată la ora 15.00 și prezintă mai multe lucrări de grafică, informează NOI.md.

Expoziția include 51 de lucrări de grafică realizate de către Liviusz Gyulai, Istvan Orosz și Marcell Jankovics, reprezentanți notorii ai artei maghiare contemporane.

Istav Orosz este designer de afișe, grafician, regizor de desene animate. Arta lui grafică deseori face trimitere la postmodernism prin forme arhaice, referințe la istoria artei, citate stilistice și autoreflecție.

Liviusz Gyulai este grafician, regizor de desene animate. Lucrările lui presupun o atmosferă unică prin simțul de stil al artistului, care creează unitate și armonie. Desenele și picturile lui se deosebesc de restul artei maghiare printr-o paletă foarte specială de culori, fiind o parte organică a operei sale.

Marcell Jankovics este grafician, regizor de desene animate, istoric al artei, fiind nominalizat pentru premiul Oscar pentru filmul animat „Sisif”, creat în 1974.

În cadrul vernisajului vor fi prezentate filme de scurt metraj realizate de Liviusz Gyulai.

Expoziția este deschisă în parteneriat cu Ambasada Ungariei în Republica Moldova și Academia de Arte din Budapesta și va dura pînă la 10 mai 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?