X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Piaţa valutară este în aşteptarea ofertei de valută a populaţiei – opinie

8 apr. 2015,, 13:45   Economie
2638 0
Foto: evz.ro
Piaţa valutară este pregătită pentru cumpărarea valutei de la populaţie, a cărei ofertă de vînzare, cu cîteva zile înainte de Paşti, de regulă, creşte brusc.

Participanţii profesionali ai pieţei, a căror opinie a fost solicitată de "Infotag", menţionează că vînzarea în numerar a dolarului SUA marţi, 7 aprilie, a avut loc în medie la cursul de 17,8-17,85 MDL:$1.

Interlocutorii agenţiei atrag atenţia la încercările participanţilor pieţei de a fortifica poziţiile leului moldovenesc, continuînd să deplaseze cursul la limita de 17 MDL:$1.

"Însă marţi ceva a eşuat în acest proces şi cursul oficial a depreciat leului cu peste 30 de bani – pînă la 17,7 MDL:$1. În asemenea situaţie nu s-a observat solidaritatea de cîndva la casele de schimb valutar, motiv din care casele amplasate pe aceeaşi stradă vînd valută la cursul cu care o vînd vecinii lor ", a spus dealerul.

Participanţii pieţei presupun că în restul zilelor de pînă la Paşti se va intensifica afluxul de valută din partea populaţiei, ceea ce ar trebui să fortifice poziţiile leului. Apoi, după 15 şi 20 aprilie, cînd importatorii de resurse energetice şi produse petroliere vor încheia procesul de cumpărare a valutei pentru a achita furnizorilor, dolarul SUA şi euro îşi vor recăpăta poziţiile.

"Restrîngerea" caracterizează şi piaţa non-numerar, pe care sumele tranzacţionate de dealeri nu depăşesc $1 milion.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?