X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Motivul pentru care partidul lui Leancă nu va putea participa la alegerile locale

8 apr. 2015,, 12:01   Politică
7220 4

Motivul pentru care partidul lui Leancă nu va putea participa la alegerile locale
Foto : susanin.udm.com

La alegerile locale generale din 14 iunie curent vor putea participa doar partidele politice înregistrate la Ministerul Justiției pînă pe 3 aprilie. Informația a fost confirmată de vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale Ștefan Urîtu pentru NOI.md. Instituția a solicitat deja Ministerul Justiției să prezinte lista formațiunilor politice înregistrate pînă la data nominalizată.

Întrucît data alegerilor locale a fost stabilită de Parlament pe 3 aprilie, Partidul Popular European, condus de Iurie Leancă, nu va putea participa la scrutin.

„Legea spune că la numirea datei alegerilor locale, CEC-ul solicită Ministerului Justiției lista formațiunilor înregistrate pînă la acel moment. Iată de ce acest partid este în imposibilitatea de a participa la alegeri. Perioada electorală începe din momentul anunțării datei alegerilor sau cu 60 de zile înaintea scrutinului”, a explicat Urîtu.

Anterior, Iurie Leancă a declarat că formațiunea sa va participa la alegerile locale, urmînd să înainteze și un candidat pentru funcția de primar al capitalei.

Precizăm că în cadrul scrutinului din 14 iunie, Comisia Electorală Centrală va desfășura alegerea primarilor în 898 de primării, a consilierilor în 896 de consilii de nivelul I și 32 de consilii raionale și municipale de nivelul II.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?