X 
Cutremure stiri: 506

Andrei Usatîi a fost reținut pentru 72 de ore

8 apr. 2015,, 12:05   Societate
7448 2

Обыски в ряде госучреждений столицы
Foto: canal3.md

UPDATE 12:05

Șapte conducători ai instituțiilor publice au fost reținuți în cadrul dosarului de corupție, ce vizează achiziția frauduloasă a echipamentelor medicale. Pe lîngă Andrei Usatîi și Gheorghe Ciobanu, la CNA au mai fost aduși directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Alexandru Coman, directorul Institutului Oncologic, Victor Cernat, directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu, șeful Centrului Republican de Diagnostică Medicală, Andrei Testemițanu, vicedirectorul Departamentului Instituții Penitenciare.

UPDATE 10:52

În urma perchezițiilor, fostul ministru al Sănătății Andrei Usatîi și directorul Spitalului de Urgență Gheorghe Ciobanu au fost reținuți de CNA. Ambii au fost reținuți pentru 72 de ore în cadrul unui dosar de corupție ce vizează achizițiile publice de echipament medical.

O serie de percheziții au avut loc în această dimineață la mai multe instituții publice din capitală, în legătură cu intentarea unui dosar penal pentru acte de corupție. Dosarul vizează escrocherii în domeniul achizițiilor publice de echipament medical și alte produse de uz medical, informează NOI.md.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, descinderile au avut loc la Ministerul de Interne, Agenția de Achiziții Publice, Agenția Medicamentului, precum și la cîteva instituții medico-sanitare: Spitalul Republican, Centrul Republican de Diagnoză, Institutul Oncologic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав