Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un grup de moldoveni a fost evacuat din Yemen

7 apr. 2015,, 11:45   Societate
2725 2

Foto: noi.md

Un grup de moldoveni a fost evacuat din Yemen, în urma declanşării unor confruntări militare în acest stat. Cei şase adulţi şi trei copii au fost evacuaţi în noaptea de vineri spre sîmbătă împreună cu mai mulţi cetăţeni ruşi. Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, transportarea moldovenilor a fost posibilă prin intermediul unei curse militare charter a Federaţiei Ruse. Pe parcursul acestei săptămîni vor fi evacuaţi din zona de conflict încă 10 moldoveni.

Printre persoanele evacuate se număra şi un medic-ortoped, care activa la Taiz .Valeriu Andronic poveşte că se afla acasă cînd au fost declanşate confruntările militare în Yemen. Acesta împreună cu alţi 9 cetăţeni moldoveni printre care şi 3 copii au părăsit zona de conflict, împreună cu nişte cetăţeni ruşi, prin intermediul unei curse militare charter a Federaţiei Ruse.

Săptămîna trecută au mai fost ajutaţi să părăsească zona de conflict alţi doi adulţi şi un copil din Republica Moldova. Pe parcusul acestei săptămîni urmează a fi evacuaţi din Yemen încă circa 10 cetăţeni moldoveni.

Operaţiunea a fost coordonată de Ministerul de externe , cu asistenţa misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Federaţia Rusă, care a intervenit pe lîngă autorităţile ruse şi au asigurat asistenţa logistică necesară. Potrivit unui comunicat de presă Ministerul de Externe aduce mulţumiri autorităţilor ruse pentru sprijinul acordat la evacuarea cetăţenilor Republicii Moldova. Menţionăm că Yemen-ul este paralizat de un război civil în care s-a implicat recent şi Arabia Saudită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?