X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Evgheni Șevciuk încă nu a decis dacă va rămînea pentru al doilea mandat

6 apr. 2015,, 11:30   Politică
6265 8
Евгений Шевчук пока не решил остаться на второй строк
Foto: dosug.md
Liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, va lua decizia privind promovarea candidaturii sale la postul de președinte doar în anul 2016, a comunicat luni, 6 aprilie, ediția rusească „Kommersant”. Evgheni Șevciuk a oferit un interviu în cadrul căruia a trecut în revistă realitățile și eventualele căi de dezvoltare a situației în Moldova și Transnistria, relatează NOI.md.

Solicitat de publicația „Kommersant” să răspundă dacă își va înainta candidatura pentru al doilea mandat de președinte al republicii autoproclamate, Evgheni Șevciuk a spus: „Încă mai este timp pentru a adopta decizia respectivă. Reamintesc că următoarele alegeri prezidențiale urmează să se desfășoare în 2016. Mai sînt aproape doi ani. În momentul de față ne-am propus să sporim eficiența autorității și gestiunii publice în condițiile de criză. Cred că adoptarea deciziei finale va avea loc în 2016, nu mai devreme”.

Potrivit legislației în vigoare a autoproclamatei RMN, președintele este ales prin votul secret al poporului pe un termen de cinci ani. Evgheni Șevciuk a fost ales în funcția de președinte după două tururi ale alegerilor, care au avut loc în decembrie 2011. Astfel, următoarele alegeri ale președintelui RMN urmează să se desfășoare în decembrie 2016 (nota – NOI.md).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?