X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

„Moldovagaz” solicită majorarea tarifului la gazele naturale cu aproape 50% (VIDEO)

24 mar. 2015,, 17:15   Economie
4349 6

«Молдовагаз» просит увеличить тариф на газ почти на 50%
Foto: timpul.md

Compania „Moldovagaz” se pronunță pentru majorarea tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali cu circa 48%. Declarația aparține reprezentanților SA „Moldovagaz” și a fost făcută în cadrul consultărilor publice privind stabilirea unor noi tarife la gazele naturale pentru consumatorii finali, care se desfășoară la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, informează NOI.md.

Potrivit reprezentanților Companiei, ultima dată tarifele la gaz au fost revizuite în septembrie 2011 și nu mai corespund realităților de astăzi, deoarece atunci, la calcularea tarifului ca punct de referință a fost luat cursul de 11,9 lei pentru 1 dolar. Acum dolarul SUA este cotat mult mai scump și în trimestrul I al anului 2015 cursul mediu al valutei americane va constitui circa 18,4 lei pentru 1 dolar – cu peste 50% mai mult decît cursul stabilit anterior în formarea tarifului.

Reprezentanții „Moldovagaz” au menționat că pierderile companiei de pe urma deprecierii leului depășesc 3,9 miliarde de lei, din care peste 2,63 miliarde de lei au fost înregistrate în anul 2014.

„Moldovagaz” se pronunță pentru majorarea tarifului pentru consumatorii finali cu circa 48% - pînă la 8386 de lei pentru o mie de metri cubi sau peste 8,3 lei pentru 1 metru cub. Reprezentanții companiei declară că în cazul neajustării tarifelor la gaz, „Moldovagaz” și întreprinderile fiice ar putea falimenta.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?