X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Marea Britanie va susține reformele economice în Moldova

23 mar. 2015,, 13:00   Economie
2574 0
Великобритания поддержит экономические реформы в Молдове
Foto: arena.in.ua
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a salutat inițiativa Guvernului Marii Britanii privind crearea noului fond de susținere a reformelor economice și bunei gestionări în Moldova și alte țări în curs de dezvoltare, în care mai investește BERD, a cărei oficiu principal de află la Londra. Este vorba despre instituirea de către Marea Britanie a Fondului de bună gestionare, în valoare totală 20 de milioane de lire sterline pentru primul an de activitate. Aceste mijloace sînt destinate pentru acordarea consultațiilor de expertiză, instruirea și acordarea asistenței guvernelor Moldovei, Ucrainei, Georgiei, Serbiei, Bosniei și Herțegovinei, relatează NOI.md.

După cum a declarat președintele BERD, Suma Chakrabarti, acest pas este foarte important, deoarece reformele economice durabile și de succes și administrarea publică eficientă au o menire fundamentală în susținerea economiilor instabile. Potrivit lui, necesitățile investiționale ale acestor țări sînt enorme, iar concurența pentru finanțare este una dură. „Această inițiativă nouă are menirea să susțină eforturile guvernelor în realizarea reformelor, este orientată spre prosperarea regiunii”, a declarat președintele BERD.

El a reamintit că recent Banca a lansat Inițiativa privind mediul investițional și managementul corporativ, specificînd că eforturile Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și ale guvernului britanic se completează reciproc, iar inițiativa BERD este orientată spre susținerea dezvoltării economice și a eforturilor guvernelor în promovarea reformelor, îmbunătățirea mediului investițional și a managementului corporativ, pentru ca întreprinderile și țările prospere să atragă investiții noi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?