X 
Cutremure stiri: 506

La alegerile pentru başcanul Găgăuziei va fi efectuat un exit-poll

17 mar. 2015,, 13:15   Politică
4596 3
IMAS-INC Chisinau проведет экзит-пол на выборах башкана Гагаузии
Foto: gagauzia.blogspot.com
În cadrul alegerilor başcanului Găgăuziei, programate pentru 22 martie, va fi realizat un exit-poll – sondaj al alegătorilor la ieşirea din birourile şi secţiile de vot.

Preşedintele CEC din Găgăuzia, Valentin Cara, a relatat pentru "Infotag" că de studierea opiniei publice se vor ocupa experţi de la Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău.

"Activitatea se va desfăşura la toate cele 65 de birouri şi secţii între orele 7.00 şi 21.00 în ziua de 22 martie. Nu cunoaştem tehnica de realizare a exit-pollului: va fi ca sondaj la toate secţiile sau grupuri mobile vor vizita selectiv birourile, de exemplu, doar în oraşele din autonomie. Se presupune că în activitate vor fi implicaţi pînă la 20 de intervievatori. Ei vor primi acreditările marţi, la şedinţa CEC. Rezultatele exit-pollului vor fi anunţate nu mai devreme de închiderea birourilor şi secţiilor, adică ora 21.00", a menţionat el.

Cara a mai relatat că ieri a expirat termenul de retragere a candidaţilor din cursă.

"Potrivit legislaţiei autonomiei, retragerea din cursă este posibilă cel tîrziu cu cinci zile înainte de alegeri. Astfel, în buletinele din 22 martie vor figura 10 candidaţi pentru funcţia supremă din Găgăuzia", a subliniat preşedintele CEC din autonomie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав