X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Cine ar putea cîștiga alegerile din Găgăuzia – sondaj

16 mar. 2015,, 13:00   Politică
6721 1

Cine va cîștiga alegerile din Găgăuzia – sondaj
Foto: gagauzinfo.md

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, cele mai multe voturi le-ar acumula candidatul independent susținut de PSRM, Irina Vlah. Este concluzia unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing "CBS-AXA", informează NOI.md.

Rezultatele studiului arată că Irina Vlah ar obține 43 la sută din sufragii, Nicolai Dudoglo – 15,6 la sută, Valerii Ianioglo – 4,8%, Oleg Garizan – 4,3%, Dumitru Croitor – 3,7%. Alți 15 la sută din respondenți au declarat că încă nu au decis cu cine vor vota, iar 3% nu au dorit să divulge numele candidatului pe care îl vor susține.

Autorii sondajului estimează că cel mai probabil cîștigătorul alegerilor din Găgăuzia va fi desemnat în turul doi de scrutin. Astfel, Irina Vlah ar putea obține un scor de 55 la sută, în cazul în care în turul doi va concura cu Nicolai Dudoglo, de 58 la sută dacă va concura cu Valeri Ianioglo și de 59%, dacă bătălia se va da între Vlah și Dumitru Croitor.

Fiind întrebați care sînt factorii ce ar putea influența opțiunea de vot, circa 90 la sută dintre respondenți au declarat că pentru ei contează susținerea candidatului de către Federația Rusă, 80 la sută au punctat experiența politică și cea în domeniul afacerilor. Majoritatea respondenților au declarat că nu contează sexul candidatului la funcția de bașcan.

Precizăm că sondajul a fost realizat în perioada 22 februarie – 4 martie curent pe un eșantion de 650 de persoane din autonomia găgăuză. Marja de eroare a sondajului este ± 4 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?