X 
Cutremure stiri: 502

Chişinăul şi Tiraspolul convoacă Reuniunea generală a grupurilor de lucru

13 mar. 2015,, 09:30   Politică
3618 1
Политические представители Кишинева и Тирасполя созывают 20 марта общее заседание экспертных групп
Foto: golos.md
Reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Victor Osipov şi Nina Ştanski, au anunţat joi convocarea pe 20 martie a Reuniunii generale a grupurilor de experţi de profil.

Potrivit agenţiei "Infotag", vicepremierul pentru Reintegrare al Republicii Moldova. Victor Osipov, a menţionat, la finele întrevederii de la Chişinău, că împreună cu Ştanski intenţionează personal să fie prezent la şedinţă, pentru a coordona activitatea acesteia.

"În opinia mea, una dintre sarcinile primordiale este dinamizarea mediului de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului. Businessul trebuie să-şi înceapă activitatea. Are nevoie de soluţii pentru rezolvarea unei serii întregi de probleme, printre care cea mai importantă este a transporturilor. Avem nevoie de deznodări care vor oferi soluţii în beneficiul cetăţenilor. Guvernul Republicii Moldova are faţă de ei datorii mari. Din păcate, lista problemelor care există în relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol este lungă", consideră el.

După întrevederea coordonatorilor grupurilor de experţi va avea loc o serie de şedinţe tematice pe subiecte concrete, a relatat funcţionarul.

Osipov a confirmat disponibilitatea reprezentanţilor politici de a iniţia consultările privind reluarea reuniunilor în formatul "5+2", precum şi de pregătire a întrunirii prim-ministrului Chiril Gaburici şi şeful Administraţiei Transnistriei, Evgheni Şevciuk.

Ştanski s-a arătat mulţumită de reluarea dialogului cu Chişinău, după desemnarea noului negociatori din partea Republicii Moldova.

"Am impresia, după un dialog constructiv de 2,5 ore, că sîntem gata pentru a restabili punţile. A fost coordonată întrevederea şefilor grupurilor de experţi de profil, a căror activitate stagna în ultimul timp. Găsind înţelegere în privinţa problemelor sensibile, vom putea relansa acest mecanism, ceea ce este extrem de important", consideră ea.

Ştanski a definit relaţiile dintre Chişinăul şi Tiraspolul oficial ca "dificile", dar la finele întrevederii "a simţit dorinţa partenerilor moldoveni de a rezolva subiectele ce s-au acumulat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав