X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Jovmir: Hoții au sustras bani din cel puțin 15 terminale din Chișinău

12 mar. 2015,, 14:33   Societate
5056 0
Foto : flux.md
Angajații Inspectoratului de poliție din capitală au reținut patru membri ai unei grupări criminale, specializate în sustragerea mijloacelor bănești de la terminalele de plată, a declarat în cadrul unui briefing șeful Serviciului de Presă al Direcţiei Poliţie Chişinău, Adrian Jovmir.

„Toate persoanele reținute sînt locuitori ai Chișinăului. Anterior două dintre ele au fost trase la răspundere penală. Liderul formațiunii criminale și organizatorul acestor acțiuni este un locuitor al capitalei, în vîrstă de 28 de ani, condamnat anterior pentru o infracțiune legată de droguri”, a specificat Jovmir, adăugînd că răufăcătorii au fost urmăriți timp de cîteva săptămîni.

Potrivit reprezentantului Poliției, este vorba despre un prejudiciu ce depășește cîteva sute de mii de lei.
„În prezent se cunoaște despre cel puțin 15 terminale sparte doar la Chișinău. Se presupune că răufăcătorii au activat și în alte localități ale țării”, a declarat Jovmir, menționînd că în cadrul perchezițiilor au fost confiscate echipamentele pentru spargerea terminalelor.

„Persoanele suspecte obișnuiau să intre în centrele comerciale și magazine în orele zilei și timp de cîteva minute sustrăgeau banii. În afară de aceasta, reținuții se pregăteau să scoată banii utilizatorilor din bancomate”, a spus Jovmir.

Pentru crimele comise suspecții riscă de la 2 pînă la 6 ani de privațiune de libertate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?