X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Oleg Balan: Unii angajați ai MAI sînt implicați în scheme de corupție (VIDEO)

11 mar. 2015,, 10:37   Societate
3772 0
Некоторые сотрудники МВД замешаны в коррупционных схемах – Балан
Foto: noi.md
Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, şi şeful Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, au oferit mai multe informaţii despre o grupare formată din colaboratori ai Poliţiei şi MAI, precum şi persoane civile, specializate în sustragerea mijloacelor băneşti prin intermediul cardurilor de alimentare cu combustibil a mijloacelor de transport ale Poliţiei, transmite News-Moldova.

Oleg Balan a spus că unii colaboratori ai serviciului aprovizionare şi logistică al IGP, în cârdăşie cu câţiva angajaţi ai unor staţii de alimentare cu combustibil, scoteau banii chash de pe cardurile IGP, dar şi ale altor subdiviziuni ale MAI.

Cazul este cercetat în baza unui dosar penal, deschis la 26 ianuarie curent, pornit de procurori la solicitarea Direcţiei operaţiuni speciale (direcţia 5-a) a IGP.

Ministrul afacerilor interne a ţinut să precizeze că CNA nu are nici o contribuţie la acest dosar, aşa cum s-a menţionat anterior în presă, ci este vorba despre o acţiune comună a Procuraturii Generale şi a IGP. Mai mult, ministrul Oleg Balan a declarat că prin această operaţiune vrea să transmită un mesaj clar: a început curăţarea din interior a sistemului MAI de elementele corupte.

Pe această cauză penală sunt reţinuţi pentru 72 de ore 2 ofiţeri de poliţie, un angajat civil al INP şi un operator de la o staţie PECO. Este vorba despre şeful adjunct al Serviciului aprovizionare şi logistică al IGP, maiorul de poliţie Postovan, locotenent-colonelul de poliţie, şef de Secţiei în cadrul direcţiei finanţe a INP, responsabil de contabilizarea combustibilului, precum şi inginerul principal mecanic din cadrul INP, responsabil de distribuţia cardurilor pentru combustibil în cadrul INP. Numele operatorului de la staţia de alimentare, care a fost reţinut, nu a fost făcut public.

„Încă nu-i stabilită clar perioada în care a activat grupul, dar presupunem că e de la începutul lunii octombrie 2014, dar poate chiar mai de demult. Prejudiciul provocat MAI în ultima perioadă a fost de circa 200 mii de lei lunar”, a mai spus ministrul Oleg Balan.

Totodată, Oleg Balan a lăsat să se înţeleagă faptul că ar fi posibil să mai apară şi alte nume în acest dosar, dat fiind faptul că şi carduri de la alte subdiviziuni ale MAI au fost depistate în schema descoperită. Până la acest moment, a mai spus ministrul, au fost efectuate nouă percheziţii în mai multe birouri, fiind ridicate documente ce arată o contabilitate dublă şi mai multe sume de bani.

Oleg Balan a mai menţionat că informaţia a fost făcută publică abia acum, deoarece a fost nevoie de timp pentru verificarea veridicităţii tuturor datelor ce au fost comunicate presei. Demnitarul admite, de asemenea, că până la introducerea sistemului de alimentare cu combustibil pe bază de card ar fi funcţionat o altă schemă – cu taloane, dar acest lucru încă urmează să fie verificat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?