X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Directorul CNPF, Ministrul Finanţelor şi cel de Interne au fost audiaţi la comisia de anchetă

10 mar. 2015,, 09:30   Economie
4403 0

Foto: tribuna.md

De la începutul anului importurile s-au redus cu 20 la sută şi asta afectează stabilitatea veniturilor la buget. Declaraţia a fost făcută de ministrul Finanţelor Anatol Arapu, după ce a fost audiat la comisia care investighează situaţia din sectorul financiar-bancar. La audieri au fost chemaţi astăzi şi ministrul de Interne, precum şi directorul Comisiei Naţionale privind Piaţa Financiară.

După audierile din cadrul comisiei speciale de achetă, ministrul Finanţelor a anunţat că fluctuaţiile valutare şi-au pus amprenta pe veniturile bugetare. Cel mai mult au avut de suferit importurile.

Anatol Arapu a mai anunţat că săptămâna viitoare ar putea să prezinte în Guvern proiectul bugetului pe anul curent. La audieri a fost chemat şi preşedintele Comisiei Naţionale privind Piaţa Financiară.

Tot astăzi, în faţa deputaţilor a fost chemat şi ministrul de Interne. Oleg Balan a anunţat că a fost deschis un dosar penal pe cazul maşinii incendiate, în care ar fi fost documente referitor la tranzacţiile bancare dubioase.

Anterior, la comisia de anchetă au fost audiaţi Guvernatorul Dorin Drăguţanu, precum şi liderul PLDM, Vlad Filat. Potrivit preşedintelui Comisiei, raportul final ar putea fi gata pe 20 martie, atunci când expiră cel de-al doilea termen stabilit de Parlament. Ulterior, concluziile raportului vor fi făcute publice în faţa deputaţilor. Deocamdată, însă nu se ştie dacă şedinţa la care va fi prezentat raportul va fi sau nu publică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?