Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Steinmeier, despre situația din Ucraina: Drumul spre o soluție politică este încă plin de obstacole

9 mar. 2015,, 19:00   Externe
6711 6

Foto: agerepres.ro

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, luni, referindu-se la situația din Ucraina, că drumul spre o soluție politică la conflictul din regiune este încă unul "plin de obstacole" și va trebui lucrat în continuare în acest sens. El a mai spus că situația din estul Ucrainei va continua să fie subiect de preocupare "o perioadă bună de acum înainte", și, chiar dacă elementele violente ale conflictului au fost reduse, armistițiul trebuie în continuare "sprijinit".

"Drumul spre o soluție politică este încă unul plin de obstacole și va trebui să continuăm să lucrăm în acest sens", a adăugat Steinmeier, la București, într-o conferință de presă comună cu șeful diplomației române, Bogdan Aurescu. Oficialul german a anunțat că misiunea OSCE din estul Ucrainei va fi extinsă, va crește numărul observatorilor, iar durata misiunii se va prelungi.

"E important că i se permite OSCE să controleze și să verifice acele evoluții pozitive. (...) Părțile conflictuale au trebuit să fie convinse că OSCE nu se poate limita doar la retragerea armamentului greu și la observarea acestui fenomen, ci că este important să se știe și unde este dus acest armament greu", a precizat Frank Steinmeier. Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reiterat importanța pe care România o acordă implementării depline a "aranjamentelor" de la Minsk.

"Din punctul de vedere al părții române (...) este foarte important ca aceste aranjamente să fie respectate și regimul de sancțiuni să fie menținut până la implementarea completă a acordurilor de la Minsk. Vor fi întotdeauna la dispoziția Uniunii Europene, dacă va fi necesar, noi sancțiuni în cazul în care, să spunem, se ajunge la o reluare a violențelor, dacă puncte strategice, cum este, de exemplu, orașul Mariupol, ar fi atacate sau dacă are loc încălcare flagrantă a Acordurilor de la Minsk", a spus Aurescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?