X 
Cutremure stiri: 506

România va continua realizarea proiectelor investiționale în sectorul energetic din Moldova

6 mar. 2015,, 12:15   Economie
2841 0
Foto: noi.md
Moldova prevede să construiască pînă în 2020 linii de transport al energiei electrice pentru interconexiunea cu sistemul electroenergetic românesc Vulcăneşti-Chişinău, Ungheni-Străşeni, Bălţi-Suceava, relatează NOI.md.

Acest fapt l-a comunicat vicepremierul, ministrul Economiei al Moldovei, Stephane Bride, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul României Marius Lazurcă, menționînd necesitatea urgentării realizării proiectelor electroenergetice pentru interconexiunea Moldovei cu piața României și a Uniunii Europene în ansamblu. După cum menționează serviciul de presă al Ministerului Economiei, întrevederea lui Stephane Bride cu diplomatul roman a constituit un bun prilej pentru un schimb de opinii pe marginea cooperării economice dintre cele două state.

În acest context Stephane Bride a declarat că dezvoltarea durabilă a sectorului energetic trebuie accelerată. “În pofida tuturor greutăţilor, demonstrăm că avem viziune şi obţinem rezultate. Cu doi ani în urmă, gazoductul Iași-Ungheni era doar o idee, abordată cu scepticism, iar la 4 martie am dat startul livrărilor de gaz românesc în 22 de localităţi din raionul Ungheni şi Nisporeni. Urmează să mai facem un efort ca să extindem conducta pînă la Chişinău şi să finalizăm cele două staţii de creştere a presiunii, una pe partea moldovenească şi alta în România”, a declarat ministrul Economiei.

La rîndul său diplomatul român a menționat deschiderea autorităţilor României pentru consolidarea rolului de partener comercial strategic pentru Moldova şi continuarea proiectelor investiţionale în sectorul energetic. Ministrul Economiei al Moldovei și ambasadorul României în Moldova au convenit asupra unui dialog mai intens în următoarea perioadă, pentru promovarea şi implementarea tuturor oportunităţilor de cooperare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав