Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Osipov: ZLSAC trebuie să fie valabil atît pentru Moldova, cît şi pentru Transnistria

5 mar. 2015,, 15:45   Economie
3729 1
Осипов: DCFTA должно работать как в Молдове, так и в Приднестровье
Foto: tv7.md
Acordul privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (ZLSAC) trebuie să funcţioneze atît în Moldova, cît şi în Transnistria. Despre aceasta s-a vorbit joi în cadrul întrevederii vicepremierului pentru Reintegrare, Victor Osipov, cu şeful de departament al Directoratului General pentru Comerţ al Comisiei Europene, Luc Pierre Devigne, principalul participant al negocierilor din partea UE pentru Acord.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Biroul pentru Reintegrare, funcţionarul european se află la Chişinău într-o vizită de lucru şi va participa la şedinţa Consiliului pentru comerţ al ZLSAC.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind evoluţia relaţiilor comerciale ale Moldovei cu UE, în special perspectivele implementării Acordului de liber schimb în regiunea transnistreană.

"Această chestiune trebuie să fie una prioritară atît pentru Chişinău, cît şi pentru Tiraspol. Principalul scop al Guvernului pe acest subiect este de a asigura condiţii optime pentru relaţiile de export-import între agenţii economici din regiunea transnistreană şi partenerii lor din ţările europene, ceea ce va contribui la îmbunătăţirea situaţiei social-economice în regiune", a spus vicepremierul.

Potrivit lui Luc Devigne, realizarea ZLSAC este un factor determinant pentru viitorul Republicii Moldova.

El a menţionat că agenţii economici înregistraţi în regiunea transnistreană vor putea să se bucure de preferinţe pe piaţa UE, dacă Tiraspolul va respecta rigorile Acordului şi principiul de reciprocitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?