Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Rocadă de cadre la Guvern: mai mulți viceminiștri au fost demiși

4 mar. 2015,, 15:23   Politică
7167 3

Foto : trm.md

Viceministrul Afacerilor Interne Serghei Diaconu a fost eliberat astăzi din funcția deținută la MAI și numit în calitate de consilier principal de stat al premierului pe reforma instituțiilor de drept. O hotărîre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Locul lui Serghei Diaconu în cadrul MAI va fi ocupat de generalul de poliție Ion Țurcan, care din anul 1999 este șef al subdiviziunilor operative. Cel de-al doilea post de viceministru al MAI i-a revenit lui Oleg Babin, care este din 2014 prorectorul Academiei de Poliție Ștefan cel Mare.

La propunerea ministrului Finanțelor, Anatol Arapu, în funcția de viceministru al instituției a fost propus directorul Agenției pentru Achiziții Publice, Simion Botnari. La Ministerul Justiției, a fost reconfirmată în funcție viceministrul Sabina Cerbu, iar cel de-al doilea post vacant de adjunct al ministrului i-a revenit lui Sergiu Gurduza, care activează în cadrul instituției din 2009.

În funcția de viceministru al Apărării a fost numit Alexandru Cimbrinciuc, fost deputat pe listele PLDM. Remanierea de cadre a fost operată și la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Astfel, Boris Gherasim a fost demis din funcție de viceministru, iar în locul acestuia a fost numit Anatol Usatîi, care a deținut funcția de director al proiectului de reabilitare a drumurilor în cadrul Porgramului ”Compact Moldova”.

La Ministerul Agriculturii, au fost demiși viceminiștrii Gheorghe Gaberi și Sergiu Ghețiu și numit în funcție Nicolae Olaru. La propunerea Ministrului Sănătății, Mircea Buga, a fost demis din funcție viceministrul Mihai Ciocanu.

Totodată, în funcția de consilier de stat al premierului pe problemele tineretului și sportului a fost numit Radu Rebeja.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?