Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4073

Cetăţenii Moldovei îşi vor putea recupera banii cheltuiţi pentru medicamente

12 feb. 2015,, 12:30   Societate
3585 0
Граждане Молдовы смогут возвратить деньги, потраченные на покупку лекарств
Foto: moldova24.net
Cetăţenii Moldovei care au cheltuit bani pentru tratament în instituţiile medicale îşi pot recupera resursele depunînd o cerere la Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Proiectul corespunzător a fost discutat miercuri, 11 februarie, de Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie.

Preşedintele Comisiei, Oxana Domenti, a relatat agenției "Infotag", că importanţa proiectului decurge din faptul că o serie de centre medicale dispune de cantitatea necesară de medicamente, însă acestea sînt folosite doar în cazuri excepţionale şi deseori pacienţii sînt nevoiţi să procure medicamentele.

"Ne-am adresat Companiei Naţionale de Asigurării în Medicină (CNAM), în ale cărei competenţe este protejarea drepturilor pacienţilor. Dacă pacientul are poliţă de asigurare medicală, atunci tratamentul trebuie să fie din contul spitalului, nu din buzunarul propriu. Spitalele primesc bani pentru tratarea pacienţilor şi dacă angajații acestora refuză să-şi îndeplinească obligaţiunile, trebuie să returneze CNAM banii cheltuiţi de pacient", a spus ea.

Potrivit deputatului, în prezent există asemenea mecanisme de influenţare a instituţiilor medicale, însă cetăţenii sînt inconştienţi de acestea.

"Pacientul trebuie să se adreseze în acest sens administraţiei centrului medical. Dacă administraţia refuză, să se adreseze CNAM, care este obligată să returneze cetăţenilor banii cheltuiţi pentru tratament", a spus Domenti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?