X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Şef de secţie din cadrul Poliţiei de Frontieră, trimis pe banca acuzaților

9 feb. 2015,, 11:00   Societate
3279 0

Şef de secţie din cadrul Poliţiei de Frontieră, trimis pe banca acuzaților
Foto: egospodarka.pl

Un șef din cadrul Direcţiei investigaţii speciale a Departamentului Poliţie de Frontieră este acuzat de comiterea coruperii pasive în proporţii deosebit de mari. Potrivit procurorilor, funcționarul ar fi luat mită în valoare de 9000 de dolari de la un presupus infractor, notează NOI.md.

În august 2014, fiind implicat în investigarea unui caz de contrabandă, polițistul a pretins şi primit de la persoana implicată în acest caz 9000 de dolari, spun procurorii. În schimbul sumei de bani, poliţistul de frontieră urma să-i restituie bărbatului o parte din mărfurile ridicate în cadrul cauzei penale pentru a putea „scăpa” cu o simplă sancţiune contravenţională.

Acţiunile ilegale ale inculpatului au fost documentate în cadrul măsurilor speciale de investigaţii, realizate de procurorii anticorupţie în comun cu ofiţerii CNA.

La demersul procurorilor, poliţistul de frontieră a fost suspendat provizoriu din funcţie, iar cauza penală de învinuire a acestuia a fost expediată pentru examinare Judecătoriei sectorului Centru. Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă de la 7 pînă la 15 ani închisoare, amendă de pînă la 200 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 10-15 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?