Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Compania „Focus-Sat”, amendată și privată de dreptul de a furniza servicii timp de șase luni

3 feb. 2015,, 15:15   Societate
8147 0
Foto: mbc.md
Compania „Focus-Sat”, operator pe piața serviciilor publice de comunicații electronice din Moldova, a fost sancționată pentru contravenții cu o amendă în mărime de 400 de unități convenționale (8000 de lei) și cu privarea de dreptul de furnizare a serviciilor de comunicații electronice pe un termen de șase luni.

Potrivit unui comunicat difuzat de Agenția Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), hotărîrea respectivă a fost emisă de Judecătoria Centru, mun. Chișinău, la 30 septembrie 2014, și menținută prin decizia Curții de Apel Chișinău din 2 decembrie 2014, care este irevocabilă. Decizia în cauză a fost remisă ANRCETI luni, 2 februarie 2015.

Judecătoria Centru a emis hotărîrea în rezultatul examinării procesului verbal cu privire la contravenție întocmit de specialiștii ANRCETI în luna iulie 2014, în care s-a constatat că ÎM ”Focus-Sat” SRL nu a respectat prescripția ANRCETI privind remedierea încălcării obligațiilor stabilite în condițiile de autorizare generală.

Prescripția a fost emisă în urma autosesizării ANRCETI asupra situaţiei create la compania „Focus-Sat” după examinarea, în luna iunie 2014, mai multor adresări parvenite de la abonații furnizorului respectiv, în care aceștia au semnalat cazuri de neasigurare a calității și continuității furnizării serviciului TV și de imposibilitatea stabilirii legăturii cu reprezentanții Serviciului clientelă al acestei companii pentru a reclama probleme ce țin de calitatea serviciilor, dar și de achitare pentru serviciile utilizate.

Hotărîrea adoptată de Judecătoria Centru a fost contestată de administrația companiei „Focus-Sat” la Curtea de Apel Chișinău. Prin decizia sa, Curtea de Apel a respins recursul ca nefondat și a calificat hotărîrea atacată drept legală și întemeiată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?