X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sondaj: Cetăţenii Moldovei sînt mai îngrijoraţi de starea mediului decît de situaţia politică din ţară

30 ian. 2015,, 12:00   Societate
3899 0
Foto: esp.md
Cetăţenii Moldovei sînt mai îngrijoraţi de starea mediului înconjurător decît de situaţia politică din ţară. Este una dintre concluziile sondajului "Percepţii privind protecţia mediului înconjurător în Republica Moldova" realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS în perioada noiembrie-decembrie 2014.

Potrivit agenţiei "Infotag", directorul IMAS, Doru Petruţi, a relatat joi, într-o conferinţă de presă, că, "conform sondajului, peste 66% dintre respondenţi sînt îngrijoraţi de starea mediului înconjurător".

„Fiind întrebaţi cît de mulţumiţi sau nemulţumiţi sînt de modul în care autorităţile se ocupă de mediul înconjurător, aproape jumătate dintre respondenţi s-au declarat nemulţumiţi, 20% - foarte nemulţumiţi, şi doar 24% sînt mulţumiţi. Fiecare al patrulea consideră că anume cetăţenii sînt cei care fac cel mai mult pentru a proteja mediul înconjurător, iar acţiunile Guvernului în acest sens sînt apreciate doar de 15% dintre respondenţi", a spus Petruţi.

El a menţionat că, "conform sondajului, 75% dintre chestionaţi declară că în ultimul an au plantat cel puţin un copac, iar peste 50% susţin că au participat la activităţi de curăţare a mediului înconjurător".

Viceministrul Mediului, Dorin Duşciac, s-a mirat de rezultatele sondajului, spunînd că, "conform sondajului, oamenii se implică în activităţi de protejare a mediului ambiant, iar cînd vine vorba de colectivitate, rezultatele sînt total diferite".

„Dacă ar fi adevărate informaţiile prin care oamenii declară că în ultimele 12 luni au plantat copaci, atunci în ţară ar fi fost mai multe păduri", a opinat viceministrul.

Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS a efectuat în perioada noiembrie-decembrie 5 sondaje în 90 de localităţi din Moldova, pe un eşantion de peste 800 de persoane. Marja de eroare este de ± 3,4%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?