X 
Cutremure stiri: 506

PLDM şi PDM nu consideră necesar de grăbit depunerea cererii de aderare la UE

29 ian. 2015,, 10:30   Politică
5309 9
Foto: politobzor.net
Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Partidul Democrat (PDM) consideră că înainte de a depune documentele pentru aderarea la Uniunea Europeană este necesar de desfăşurat o serie de reforme.

Potrivit agenţiei "Infotag", vicepreşedintele PLDM Valeriu Streleţ a spus miercuri că "este necesar de realizat sarcinile înaintate Moldovei de Uniunea Europeană, pentru a asigura ţării cele mai bune şanse pentru aderare la UE".

"În cadrul alianţei vom discuta implementarea prevederilor Acordului de asociere RM-UE. Trebuie de luat în considerare propunerile liderilor europeni în legătură cu faptul că pot apărea întrebări în privinţa cererii de aderare, deoarece deocamdată nu avem guvern şi o majoritate stabilă în Parlament. În lunile următoare trebuie să ne axăm pe implementarea reformelor şi prevederilor Acordului ", a afirmat deputatul.

"Ne vom strădui să reuşim pînă la summitul UE de la Riga, care va avea loc în luna mai. Vom discuta acest subiect în coaliţie şi, cînd vom fi gata, vom depune cererea", a spus Streleţ.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, consideră că "graba în depunerea documentelor pentru aderare poate juca feste Moldovei".

"Să presupunem că am depus cererea. Trebuie să înţelegem că ni se poate refuza sau documentele noastre se vor prăfui pe rafturi mulţi ani la rînd. Oare este bine pentru Moldova? Pentru ce avem nevoie de asemenea PR politic, ştiind că vom primi refuz sau vom fi ignoraţi? Dacă dorim să primim rezultate pozitive, trebuie să luăm în considerare recomandările colegilor din Uniunea Europeană", a spus el.

Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, consideră că documentele de aderare trebuie depuse cît mai curînd posibil.

"Una este cînd să depui documentele şi alta cînd vor fi examinate. Există ţări care au depus documentele cu mulţi ani în urmă, însă cererea nici astăzi nu a fost examinată. Dacă Moldova va depune documentele, aceasta va însemna o mare răspundere pentru implementarea reformelor", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав