X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Chirtoacă explică de ce "stejarul și trandafirii au nimerit între seceră și ciocan"

28 ian. 2015,, 12:48   Politică
4600 4
Foto : tribuna.md
Poziția PL-ului și setul de reguli pus pe masa de negocieri de liberali a contribuit la demascarea „proeuropenilor”, care dau cu piciorul în propunerile Europei. Declarația aparține prim-vicepreședintelui PL, Dorin Chirtoacă, care a explicat de ce, în viziunea sa, negocierile dintre cele trei partide au eșuat, notează NOI.md.

Potrivit lui Chirtoacă, în ciuda faptului că atît liberalii, cît și oficialii europeni au formulat o serie de propuneri rezonabile pentru constituirea noii guvernări, PLDM și PD au respins toate formulele, pentru a-și păstra cu orice preț instituțiile asupra cărora dețin controlul în prezent, spune primarul.

„În ultima perioadă s-a încercat crearea unei păreri precum că din cauza Partidului Liberal nu merg lucrurile cu alianța democratică și doar din această cauză stejarul și trandafirii nimeresc între seceră și ciocan. PLDM și PD au respins toate aceste formule și au venit cu o singură propunere – păstrarea de către ei a tuturor instituțiilor asupra cărora dețin astăzi controlul, în baza principiului «continuității» și al «moștenirii». În ce privește propunerea UE, respinsă de PLDM și PD, le amintim că a mai fost unul care a respins propunerile UE, îl chema Ianukovici. La noi cine vrea sa fie Ianukovici?”, a spus Chirtoacă.

Politicianul ce arată convins că Iurie Leancă nu va fi reales în funcția de premier, sugerînd că însăși conducerea PLDM își dorește un alt candidat pentru acest post.

„Se dorește ca promisiunea cu privire la prim-ministru să nu fie respectată tot din cauza PL-ului «inflexibil», iar PCRM, evident, nu votează. Și atunci PLDM va spune: «ne pare rău, schimbam candidatul». Fără să se observe că de fapt se dorește nerespectarea promisiunii cu privire la candidat de la bun început”, a menționat Chirtoacă.

Mai mult, liberalul pune la îndoială și autenticitatea mesajului de susținere, transmis acum cîteva zile de către președintele popularilor europeni, Joseph Daul, la adresa alianței minoritare de la Chișinău. „Oare stă bine unor partide din Republica Moldova sa trimită comunicate de presă făcute la Chișinău, pe care oficialii europeni sa le pună pe paginile lor de Facebook, ca și cum ar fi în numele lor? Si de cînd domnul Daul se exprimă în română?”, se întreabă Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?