X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1415

Trei personalități ale culturii moldovenești vor primi titlul de maestru în artă

28 ian. 2015,, 14:30   Societate
4335 0
Foto: allday2.com
Potrivit ordinului emis de către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în anul curent titlul onorific de maestru în artă va fi acordat la trei persoane: Ion Rotaru, Nicoleta Stati și Natalia Vasilcău.

Ion Rotaru este conducător de fanfară, profesor la Școala de Muzică pentru Copii din s. Zăicani, raionul Rîșcani.

Nicoleta Stati este director al Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, profesor de specialitate, membrul Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova și președintele Fundației „Stati Art”. Ea s-a născut la 15 iunie 1981 la Chișinău. A absolvit Liceul Republican de Arte Plastice „Igor Vieru” din capitală, Institutul de Arte Plastice „Paolo Toschi” din Parma, Italia, „College du Leman”, Școala Internațională din Versoix, Elveția, Academia de Arte Plastice din Roma, Italia, Academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice din Chișinău și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. În 1999, la Vaja, Ungaria, a primit premiul II „Tabăra de creație”, în 2007 a devenit membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici și tot în acest an a luat Premiul Special la Festivalul Internațional de Film „Salento Finibus Tarrae” din San Vito Norman, Italia.

Natalia Moraru-Vasilcău și-a început activitatea la postul public de televiziune, „Moldova 1”, în anul 1992. Pe parcursul anilor a fost prezentatoarea mai multor emisiuni muzicale precum „Ecouri străbune”, „Virtuozi ai instrumentelor”, „Divertis”. Timp de două decenii realizează emisiuni muzicale. Mediatizează cele mai importante evenimente culturale din republică precum Festivalul Internațional al vedetelor de Operă și Balet „Invită Maria Bieșu”, Festivalul Internațional „J.S. Bach”, desfășurat la Sala cu Orgă, Festivalul Internațional „Serghei Rahmaninov”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав