X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Comitetul European pentru Drepturi Sociale a depistat în Moldova o serie de încălcări

23 ian. 2015,, 10:45   Societate
2628 0
Foto: azhumanrights.az
Comitetul European pentru Drepturi Sociale (CEDS) a publicat joi concluziile anuale pentru 2014, în care sînt fixate 252 de încălcări ale Cartei Sociale Europene în domeniul economic şi social în privinţa a celei de-a 41-a ţări a Consiliului Europei.

Potrivit agenţiei "Infotag", în Moldova au fost depistate încălcări pe opt articole ale Cartei, ce vizează dreptul la condiţii echitabile ale muncii; pentru remunerarea corectă a muncii; pentru unire; pentru negocieri colective; pentru informare şi consultare, inclusiv în cazul concedierilor în masă; pentru protejarea demnităţii personale în timpul muncii; pentru protecţie şi înlesniri la întreprinderi.

Carta Socială Europeană este un acord al Consiliului Europei, semnat la Torino pe 18 octombrie 1961. Documentul protejează libertăţile "zilnice" şi drepturile de bază: la locuinţă, protejarea sănătăţii, educaţie, angajare, protecţie juridică şi socială, libera deplasare, nediscriminare.

Comitetul European pentru Drepturile Sociale este format din 15 membri independenţi şi imparţiali. Acesta participă la deciderea nivelului de corespundere a legislaţiei şi practicilor de aplicare a acesteia în statele membre cu prevederile Cartei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав