X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Ucraina nu intenţionează să reia exportul de energie electrică în Moldova

14 ian. 2015,, 10:00   Economie
2824 1
Foto: noi.md
Ucraina a confirmat oficial suspendarea completă a exportului de energie electrică în Moldova şi Belarus, menţionînd că deocamdată nu intenţionează să-l reia, relatează NOI.md.

După cum a comunicat Serviciul de presă al Ministerului Energeticii şi Industriei Cărbunelui al Ucrainei, hotărîrea privind suspendarea completă a exportului de energie electrică în Moldova şi Belarus a fost adoptată anterior în vederea menţinerii regimului balansat între capacităţile electrice consumate şi cele generate în cadrul sistemului energetic unificat al Ucrainei pentru a evita deconectarea consumatorilor de la energia electrică.

Se menţionează că exportul de energie electrică în Moldova şi Belarus a fost „sistat temporar”: în Moldova - la 28 noiembrie 2014 şi pînă în prezent, în Belarus – la 1 octombrie 2014. Se specifică că pentru a evita deconectările în evantai de energie electrică au fost întreprinse măsuri de alimentare suplimentară cu energie electrică în Ucraina.

De menţionat că după suspendarea totală a importului de energie electrică ucraineană Moldova a sporit volumul achiziţiilor de energie electrică de la Centrala Hidroelectrică Moldovenească, care se află în Regiunea Transnistreană şi aparţine companiei ruse „Inter RAO EES”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?