X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Comisia Europeană nu poate spune cînd va fi funcţional gazoductul Iaşi-Ungheni

12 ian. 2015,, 12:30   Economie
4054 0
Foto: timpul.md
Comisia Europeană nu poate să ofere o dată exactă pentru certificarea gazoductului Iaşi-Ungheni şi livrarea gazelor din România în Moldova. Acest lucru este menționat în răspunsul oficial al Comisiei Europene la solicitarea eurodeputatului român Siegfried Mureşan privind finalizarea proiectului, scrie agenţia "Infotag" cu referire la un comunicat de presă al eurodeputatului.

"Deşi lucrările importante au fost terminate definitiv şi interconectorul inaugurat, pentru a fi operaţional, gazoductul mai trebuie să fie certificat în mod oficial şi trebuie semnat un contract de furnizare de gaze", afirmă Comisia Europeană, precizînd că "Republica Moldova şi România au dat asigurări că livrările de gaze vor începe în luna ianuarie".

Siegfried Mureşan se arată preocupat de întîrzierile la începerea livrărilor de gaze prin gazoductul Iaşi-Ungheni, fiind îngrijorat că, cel mai probabil, nici în luna ianuarie nu va fi dată în folosinţă conducta.

"În august 2014, prim-miniştrii Iurie Leancă şi Victor Ponta au inaugurat cu fast gazoductul, însă gazul nu curge nici astăzi. Începerea livrărilor a fost amînată deja de două ori, dar nici pînă acum nu au fost semnate toate contractele care permit livrarea de gaze şi nici nu ştim cînd se va întîmpla acest lucru. În aceste condiţii, cel mai probabil, vom asista la o a treia amînare", afirmă eurodeputatul român.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?