X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Patru deputați au renunțat oficial la mandatele de parlamentar

12 ian. 2015,, 11:58   Politică
4549 1

Foto: vedomosti.md

Trei deputați aleși pe lista Partidului Liberal și unul – pe lista Partidului Liberal Democrat au depus deocamdată cereri de renunțare la funcția de parlamentar. Este vorba de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, şefa Direcţiei finanţe a Primăriei, Veronica Herţa, șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, și rectorul Academiei de Studii Economice, Grigore Belostecinic. Informația a fost confirmată pentru NOI.md de secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu.

Cei patru deputați aflați în incompatibilitate de funcții s-au dezis de mandatele parlamentare în favoarea posturilor deținute anterior. Deși, potrivit legislației, deputații au la dispoziție 30 de zile de la data validării alegerilor, pentru a alege între mandatul de parlamentar şi funcţia incompatibilă, din cauza sărbătorilor de iarnă, acest termen a fost extins.

Recent, și preşedintele raionului Ocniţa, Ion Tomai, a anunțat că se dezice de mandatul de deputat și va reveni la Consiliul raional pentru a-și continua activitatea în localitatea de baștină.

Precizăm că astăzi deputații au revenit la muncă. Cu toate acestea, la Cancelaria Parlamentului nu a fost depusă deocamdată vreo cerere privind convocarea ședinței în plen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?