Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Dumitru Diacov: Funcția de președinte al Parlamentului ar putea să-i revină PD-ului

5 ian. 2015,, 16:05   Politică
9591 6

Foto: vfokuse.md

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susține că formațiunea sa nu aspiră la postul de premier, ci mai curînt la cea de spicher. Potrivit politicianului, candidatura pentru funcția de prim-ministru va fi făcută publică, imediat după formarea coaliției de guvernare, informează NOI.md.

Diacov a sugerat în cadrul unui interviu că negocierile dintre cele trei formațiuni s-ar fi întrerupt din cauză că liderul PL, Mihai Ghimpu, a plecat în vacanță. „Am văzut că cineva din subiecţii negocierilor se plimbă cu schiurile. Din aceste motive sigur că negocierile nu au avut loc şi discuţii despre negocieri nu puteau avea loc”, a precizat Diacov în cadrul unui interviu acordat Europei Libere.

Dumitru Diacov nu a putut să spună explicit care este miza acestor negocieri - repartizarea funcţiilor sau crearea coaliţiei majoritare. „Trebuie de întrebat ce e la mijloc, fiindcă la discuţii se înaintează unele propuneri, cînd ieşim în spaţiul public vorbim de Europa şi de grijile faţă de oameni. Dacă e grija faţă de oameni, eu consider că în condiţiile noastre trebuia să avem demult guvernare”, spune Diacov.

Întrebat dacă Partidul Democrat și-ar dori funcţia de premier, Dumitru Diacov a răspuns: „nu, PD-ul vrea să aibă coaliţie. PD-ul are oameni pregătiţi pentru orice funcţie, dar există o regulă, cel care are un număr de mandate mai mare acela face prima ofertă. Funcția de spicher ar putea reveni partidului al doilea după numărul de mandate, care, în condițiile noastre este PD-ul”, a spus Diacov.

Democratul nu a precizat însă care este candidatul PD pentru funcția de spicher. Politicianul a reiterat că data-limită prevăzută pentru formarea coaliției este 13 ianuarie, ziua în care urmează să fie convocat Parlamentul.

Precizăm că ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a XX-a a avut loc pe 29 decembrie. În cadrul ședinței au fost formate cele cinci fracțiuni și desemnată conducerea grupurilor parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?