Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Rusia 'regretă' eșecul rezoluției palestiniene în fața Consiliului de Securitate

1 ian. 2015,, 02:00   Externe
5517 5

Foto: obozrevatel.com

Rusia 'regretă' eșecul rezoluției palestiniene cu privire la atingerea unui acord de pace cu Israelul ce a fost respinsă de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, a anunțat marți ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, calificând votul drept o 'eroare strategică', relatează AFP.'Federația Rusă regretă faptul că Consiliul de Securitate al ONU nu a reușit să adopte proiectul de rezoluție', a declarat Ciurkin în timpul ședinței Consiliului, potrivit unor imagini difuzate de postul rus de televiziune Rossia 24. 'Noi considerăm că este o eroare strategică', a adăugat el.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a respins marți o rezoluție palestiniană cu privire la un acord de pace cu Israelul, față de care SUA își exprimaseră deja opoziția cu multă vreme înaintea votului. În context, ambasadorul rus a acuzat Washingtonul că 'monopolizează' negocierile de pace israeliano-palestiniene și că le-a adus 'într-un impas'.

Rezoluția a obținut opt voturi pentru, două împotrivă și cinci abțineri, în timp ce i-ar fi trebuit nouă voturi pentru a fi adoptată, din cele 15 ale Consiliului. Rusia, China și Franța și-au exprimat sprijinul față de text, în timp ce Australia și SUA, apropiate de Israel, au votat împotrivă. Cinci țări, printre care și Marea Britanie, s-au abținut.

Acest vot 'subliniază încă o dată urgența reluării unor negocieri veritabile între părți și necesitatea pentru comunitatea internațională de a se concentra pe rezultate concrete' pentru a ajunge la un acord final, a fost reacția șefei diplomației europene, Federica Mogherini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?