Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Chirtoacă: Nu vom permite construcția hotelului în locul cafenelei „Guguță”

19 dec. 2014,, 12:00   Societate
3308 3
Foto: tribuna.md
La ultima ședință a Consiliului Municipal Chișinău iarăși a fost abordat subiectul construcției unui hotel multietajat în locul cafenelei „Guguță” și a apărut informația privind o nouă fărădelege în construcții – în fața Teatrului Dramatic Rus „A.P. Cehov”.

Consilierul comunist Mariana Șmilenco a comunicat că în fața Teatrului „A.P. Cehov” cineva intenționează să construiască o clădire cu nouă etaje (un bloc de locuit).

„Cineva a decis să îngroape Teatrul. Înainte el era distrus prin frig, foame, lipsa permanentă de dotații, indiferența autorităților, iar acum el este limitat în spațiu. De ce doar opinia publică este preocupată de protecția Teatrului? Apropo, deja au fost efectuate anumite lucrări de amenajare în baza mijloacelor colectate în urma donațiilor. Fărădelegile în construcții au apărut în capitală în ultimele decenii din cauza gestionării incompetente a capitalei, a lipsei unui plan general de dezvoltare a orașului”, a spus Șmilenco.

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a decis să explice situația vizavi de două chestiuni concomitent: „Din cîte știu eu, a fost pregătit proiectul Hotărîrii privind gestionarea arhitecturii, urbanismului și relațiilor funciare, potrivit căruia maximum ce se permite, este reconstrucția cafenelei în locul celei existente. Dar nu edificarea unui hotel sau a altui obiect. După cum vă amintiți, cafeneaua a fost privatizată în anii 2006-2007, cînd majoritatea în Consiliul de administrație îi aparținea comuniștilor. Noi susținem proiectul societății civile privind amenajarea scuarului din fața Teatrului „A.P. Cehov”. În afară de caracterul cultural, acesta are și caracter religios, deoarece a fost ales de Comunitatea Evreiască din Moldova drept loc pentru sărbătorirea Hanukiei. În acest loc s-a aflat cîndva, după cum a informat Sandu Grecu, clădirea corului Sinagogii. Acest teritoriu aparține Ministerului Culturii și este dat în chirie, potrivit unui contract încheiat între Teatru și un agent economic. La Primărie nu a fost depus niciun document despre pregătirea construcțiilor în acest loc. Chiar dacă și va fi depus, el nu va fi aprobat”.

Oleg Cernei (PL) a reamintit despre majoritatea deținută în Consiliul de administrație al SA „Guguță” în perioada în care au fost mai mulți reprezentanți ai altor partide decît ai PCRM. El a sugerat să se includă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal chestiunea privind perspectiva dezvoltării SA „Guguță”, care este municipală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?