Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pichetări la oficiul Delegaţiei Comisiei Europene

17 dec. 2014,, 09:45   Politică
3374 3
Foto: point.md
Soţiile şi copiii activiştilor arestaţi ai Partidului „Patria” au pichetat marţi reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene la Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", la acţiune au participat în jur de 100 de oameni, inclusiv copii cu vîrsta de pînă la 10 ani. În mîini femeile purtau pancarte cu inscripţii: "Tata, te aşteptăm acasă!", "Unchiul Pirkka nu tăcea!", "Taţii noştri nu sînt bandiţi!", "Nu lăsaţi copiii fără taţi!".

Potrivit reprezentantei partidului Elena Griţco, scopul protestatarilor este de a "opri fărădelegile în privinţa activiştilor formaţiunii".

"Ceea ce se întîmplă în privinţa bărbaţilor noştri este fărădelege poliţienească. Nicidecum nu coincide cu acele valori europene pe care le declară actuala guvernare, care afirmă că conduce poporul spre UE. Am dori să înmînăm şefului Delegaţiei UE, Pirkka Tapiola, o petiţie cu semnăturile a 50 de femei – rude ale activiştilor Partidului „Patria”. Cerem respectarea legilor şi un comportament civilizat faţă de noi şi bărbaţii noştri", a spus ea.

Activiştii Partidului „Patria” Nicolai Ţîpovici şi Cornel Moraru au fost arestaţi pentru 30 de zile. Ei sînt acuzaţi de faptul că au îndemnat la răfuială împotriva poliţiştilor. Surse din „Patria” afirmă că Dumitriţa Moraru, fiind însărcinată, cînd a auzit că soţul ei poate fi pedepsit cu 10 ani de închisoare, a avut avort spontan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?