X 
Cutremure stiri: 506

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland îndeamnă Chișinăul să formeze 'un guvern profesionist, cu oameni integri'

11 dec. 2014,, 20:00   Externe
2041 1

Foto: fedpress.ru

Rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie și prioritățile noii guvernări de la Chișinău au reprezentat subiectul convorbirii telefonice avute joi de premierul în exercițiu al Republicii Moldova, Iurie Leancă, cu subsecretarul de stat american pentru afaceri europene și euroasiatice, Victoria Nuland, potrivit agenției de presă Unimedia.

Diplomata americană a îndemnat Chișinăul să formeze un guvern profesionist, cu oameni integri, care să accelereze reformele pentru edificarea unei Republici Moldova curate. La rândul său, Iurie Leancă a reiterat că executivul, în noua sa componență, are nevoie de un program pentru o reformare substanțială a țării. Premierul în exercițiu a menționat că sarcinile principale ale noii guvernări de la Chișinău sunt reforma justiției și combaterea corupției, eradicarea sărăciei și crearea de locuri de muncă. În acest context, Leancă a declarat că, pentru finalizarea acestor reforme, Republica Moldova mizează pe un sprijin mai mare al partenerilor externi.

Cei doi oficiali au pledat pentru intensificarea dialogului strategic dintre Republica Moldova și SUA, lansat în luna martie a anului curent, la Washington. De asemenea, Iurie Leancă a invitat-o pe Victoria Nuland într-o vizită la Chișinău, la începutul anului viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав