X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Comuniştii reformatori intenţionează să solicite recalcularea voturilor

4 dec. 2014,, 11:45   Politică
4089 8
Foto: ipn.md
Partidul Comunist Reformator (PCR) intenţionează să solicite recalcularea buletinelor după anunţarea finală a rezultatelor alegerilor parlamentare. Despre această intenție a scris pe pagina sa din reţelele de socializare preşedintele clonei PCRM, Ruslan Popa.

Potrivit agenţiei "Infotag", el şi-a exprimat dezacordul cu rezultatele preliminare ale alegerilor, considerînd că partidului i-au fost furate cîteva procente.

"PCR declară oficial despre dezacordul cu rezultatele calculării voturilor şi pe 5 decembrie, după anunţarea a 100% din calcule, va depune o cerere la CEC cu solicitarea de a recalcula buletinele. Pe 1 decembrie am pierdut peste 2,8% din voturi, care, sîntem convinşi, se vor găsi la alte partide după recalcularea totală", a relatat Popa.

Conform datelor CEC, după procesarea a 99,47% din voturi, PCR are 4,95%. Pentru a accede în Parlament, formaţiunii nu-i ajunge puţin peste un procent.

În opinia multor experţi, voturile PCR au fost obţinute din cauza asemănării simbolurilor formaţiunii (ciocanul şi spicul de grîu în formă de seceră) cu simbolica Partidului Comuniştilor (ciocanul şi secera). În opinia lor, mulţi au votat pentru reformatori din greşeală, confundîndu-i cu comuniştii şi, dacă PCR ar fi avut alte simboluri, nu ar fi acumulat nici 2%.

Anterior PCRM s-a adresat la Curtea de Apel (CA), solicitînd să excludă PCR din cursa electorală pentru Parlament. CA a luat act de argumentele comuniştilor şi a suspendat temporar cazul înregistrării PCR la Ministerul Justiţiei. În pofida deciziei CA şi solicitării executorului judecătoresc, CEC şi Ministerul Justiţiei nu au luat măsuri în privinţa PCR.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?