X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

UE solicită Serbiei să adopte sancțiuni împotriva Rusiei și să recunoască Kosovo

4 dec. 2014,, 02:00   Externe
4115 1
Foto: polit.ru
Uniunea Europeană i-a solicitat Serbiei să adopte sancțiuni împotriva Rusiei și să recunoască independența Kosovo, a declarat președintele sârb Tomislav Nikolic.

"Hahn a spus literalmente: nu vă dorim cu o problemă nerezolvată", a declarat președintele sârb, citat de Ria Novosti. "Din moment ce majoritatea țărilor UE a recunoscut independența Kosovo, Europa nu vă vrea să rămână cu problema Kosovo nerezolvată, mi-a spus el".

"Un timp, puteți să vă mai purtați așa pentru că nu sunteți țară membră UE, dar mai târziu abateri de la politica Uniunii Europene nu vor fi acceptate", l-a citat președintele Serbiei pe comisarul european.

Tomislav Nikolic a reiterat că Serbia nu va recunoaște niciodată independența Kosovo. Președintele sârb a spus că, în timpul vizitei sale la Belgrad, comisarul Hahn a vorbit și despre sancțiunile europene împotriva Rusiei, cărora Serbia încă nu li s-a alăturat. El a mai spus că Serbia "suferă mult din cauza Rusiei" și în acest sens va cere miniștrilor săi ca la negocierile cu partea rusă să obțină asigurări că sârbii nu vor fi lăsați fără hidrocarburi în timpul iernii.

Serbia va purta discuții cu partenerii europeni și cu cei ruși pentru a obține clarificări în legatură cu suspendarea proiectului de gazoduct "South Stream", a spus Tomislav Nikolic, indicând că prejudiciul pentru țara sa în urma închiderii proiectului "South Stream" nu este la fel de mare ca în cazul în care Belgradul ar aplica sancțiuni Rusiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?