X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Clădirile judecătoriile vor fi dotate cu camere de supraveghere video

3 dec. 2014,, 13:15   Societate
3063 2
Foto: media-azi.md
Clădirile tuturor judecătoriilor din Moldova vor fi dotate cu camere de supraveghere video. O astfel de decizie a fost luată ieri de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Membrul CSM Teo Cîrnaţ a relatat agenţiei "Infotag" că motiv pentru el a servit incendierea unui cabinet al Judecătoriei raionului Orhei.

"Noaptea nişte indivizi au aruncat în geamul cabinetului unui judecător o sticlă cu substanţă inflamabilă. A ars mobila şi tehnica de birou. În încăperea goală şi nepăzită, din fericire, nu era nimeni. Din acest motiv nu au fost victime. Este neclară situaţia păstrării documentelor privind dosarele aflate pe rol la acest judecător. CSM a recomandat tuturor instanţelor să angajeze pază particulară pentru a păzi clădirea 24/24, atît în timpul şedinţelor, cît şi în afara orelor de lucru", a spus el.

Anterior preşedintele Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), Mihai Poalelungi, a făcut trimitere la lipsa unei paze sigure a judecătoriilor.

"La noi în CSJ, la intrare stă nu un agent de pază în tot sensulcuvîntului, dar un paznic. Despre prezenţa unei paze în sala de şedinţe în cadrul audienţelor nici vorbă. În judecătoriile raionale situaţia este şi mai rea. Anul trecut au fost cazuri cînd judecătorii au fost bătuţi de participanţii la proces, nemulţumiţi de decizii, direct în cabinetele lor. Multe s-au spus la diferite nivele despre necesitatea de instituire a poliţiei judiciare, dar pînă în prezent au rămas doar intenţii", a menţionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?