Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Sturza: Miza acum este mult mai mare

3 dec. 2014,, 12:22   Politică
5634 2
Foto : golos.md
Fostul premier Ion Sturza atenționează liderii partidelor proeuropene că riscă să piardă susținerea societății, dacă își vor spăla, din nou, rufele în public, în cadrul negocierilor. Omul de afaceri prognozează că această rundă nouă de tratative va fi mult mai dificilă decît cele anterioare, notează NOI.md.

„Vreau să îi preîntîmpin pe cei care acum se așază la masa de negocieri: dacă vor lălăi-o cu principii și valori, cu pîrghii, cu fotolii, vor ieși public și vor spăla rufele, vor trage de timp și vor face declarații și apeluri la susținători și la nesusținători, vor încerca să folosească pîrghiile economice și neeconomice, vor încerca să folosească partidele din opoziție ca pîrghii de presiuni ș.a.m.d., acest fir foarte subțire care îi mai ține de societate sau de Moldova activă, conștientă poate să se rupă și atunci eu chiar nu îi invidiez”, a menționat Sturza în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit lui Sturza, acum miza, orgoliile sînt chiar mult mai mari, iar partidele cointeresate vor trebui să depună un efort foarte mare ca să ajungă la un document final de constituire a noii coaliții. Făcînd referire la rezultatele alegerilor parlamentare, fostul prim-ministru a menționat că „statistic vorbind, ideea europeană și partidele de dreapta au pierdut alegerile”.

Totodată, omul de afaceri a precizat că Iurie Leancă este, în continuare, o candidatură bună pentru funcția de șef al cabinetului de miniștri, deși are anumite rezerve.

„Mi-aş dori ca guvernul să fie condus în continuare de domnul Leancă. Nu exclud că domnul Leancă este o figură de compromis şi care pe toţi îi mulţumeşte pentru că a fost destul de maleabil. Mai mult ca atît, a dat semne de cooperare şi cu alte partide, inclusiv cu Partidul Democrat. Adevărul e că domnul Leancă, dacă vrea în continuare să fie doar un simbol al euro-integrării, nu are decît să fie. Dar dacă el vrea să conducă real cu colhozul, atunci el trebuie să fie un preşedinte veritabil de colhoz, să ia frîiele, să ia hăţurile în mînă, să-şi impună anumite principii, anumiţi oameni, metode de guvernare”, a remarcat Ion Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?