Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Sturza: Votul pentru PSRM este o palmă grea pe obrazul politicii moldovenești

1 dec. 2014,, 17:00   Politică
9285 20
Foto: vedomosti.md
Fostul premier Ion Sturza este de părere că partidele proeuropene sînt obligate să formeze în timp restrîns o nouă coaliție de guvernare. Însă de această dată, spune omul de afaceri, politicul trebuie pus sub controlul riguros al cetățenilor. În acest sens, Sturza a anunțat că va lansa o platformă civică, cu denumirea „Moldova Deschisă”, notează NOI.md.

„Problema principală a Moldovei nu e una geostrategică! Problema este regimul transpartinic oligarhic, profund corupt și antinațional. Trebuie să urmăm admirabilul exemplu al poporului român și să ne luam țara înapoi de la ei, oligarhii antinaționali. Cum? În cîteva luni vom lansa o platformă largă civică cu denumirea „Moldova Deschisă”. Nu politica va fi obiectivul nostru, ci acțiunile! Între alegeri politicul trebuie pus sub controlul riguros al societății. Nu mai putem fi umiliți și mințiți la nesfîrșit de propriii guvernanți...”, precizează Sturza pe o rețea de socializare.

În ceea ce privește rezultatele alegerilor parlamentare, fostul premier a criticat aspru rezultatul obținut de Partidul Socialiștilor.

„Votul pentru PSRM este sfidător și umilitor pentru mine personal. Dar și o palmă grea pe obrazul deformat al politicii moldovenești. Comuniștii, care s-au autodecimat, cu tot statalismul lor primitiv, sînt substituiți în opoziție, sper, de vasalii medievali profund antistatali ai lui „Dodon &Co” – veritabila coloană a cincea... Usatîi a deschis culoarul”, se arată în mesajul lui Sturza.

„Cele trei partide proeuropene sînt obligate, în timp foarte scurt, să facă o coaliție de guvernare. În poziții-cheie trebuie promovați oameni mai puțin implicați în «banditismul» instituționalizat. Nu se acceptă demagogii gen «nu mi-au dat fotolii, n-am pîrghii», nepoții au rămas pe dinafară!”, mai spune Ion Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?