X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Transportatorii cer conducerii țării să intervină pentru a prelungi perioadele de licenţiere a operatorilor de transport

27 noi. 2014,, 09:00   Economie
2910 0
Foto: trend.az
Transportatorii au înaintat o solicitare conducerii țării. Membrii Uniunii Transportatorilor şi Drumarilor din Republica Moldova nu sînt de acord cu termenele stabilite în noul Cod al transporturilor rutiere privind perioada de licenţiere a operatorilor de transport de mărfuri în trafic internaţional şi cer conducerii ţării să intervină pentru a modifica termenele de licenţiere.

Potrivit agenţiei "Infotag", într-o scrisoare deschisă a UTD, adresată preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, spicherului Igor Corman şi premierului Iurie Leancă, membrii Uniunii afirmă că la aprobarea de către Parlament a Codului transporturilor rutiere în iulie 2014 nu s-a ţinut cont de propunerile şi doleanţele transportatorilor rutieri.

"Unele dintre propunerile noastre, care au fost ignorate de autori, se referă la perioadele de licenţiere a operatorilor de transport de mărfuri în trafic internaţional şi condiţia privind capacitatea financiară a operatorului de transport rutier. Susţinînd în principiu necesitatea de introducere a licenţierii în domeniul transportului rutier de mărfuri, noi am propus stabilirea unui termen rezonabil de tranziţie de cel puţin un an, considerînd că acest termen ar permite transportatorilor să se conformeze cerinţelor prevăzute de Cod", se spune în scrisoare.

Transportatorii afirmă că după consultările avute cu conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor şi Camerei de Licenţiere pentru moment transportatorii nu sînt capabil să se conformeze prevederilor prevăzute în Cod.

"Licenţierea operatorilor de transport rutier de mărfuri în trafic internaţional este obligatorie începînd cu 1 ianuarie 2005, iar condiţia privind capacitatea financiară se pune în aplicare de la 1 ianuarie 2015. De asemenea, cerinţele asupra numărului de vehicule rutiere pe care trebuie să le deţină întreprinderea în proprietate sau în leasing financiar se aplică începînd cu 1 ianuarie 2015", afirmă transportatorii.

În opinia transportatorilor, termenele stabilite de Parlament sînt irezonabile şi foarte reduse pentru a se conforma cerinţelor foarte dure prevăzute în Cod.

"Acest fapt va duce la sistarea activităţii mai multor operatori de transport, care reprezintă о ramură a economiei reala a ţarii. Prin urmare, pentru a nu admite stoparea operatorilor de transport rutieri de mărfuri din ţară, solicităm implicarea Dumneavoastră în examinarea situaţiei şi găsirea soluţiilor de modificare a termenelor stabilite în Codul transporturilor rutiere", se mai spune în scrisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?