X 
Cutremure stiri: 502

Șefa operațiunilor umanitare ale ONU își va părăsi postul

27 noi. 2014,, 08:45   Externe
2320 0
Foto: agerpres.ro
Șefa operațiunilor umanitare ale ONU Valerie Amos, care coordonează misiunile de ajutorare în Siria, își va părăsi postul în cîteva luni, a anunțat miercuri ONU, fără a preciza motivele plecării sale, informează AFP.

Valerie Amos (60 de ani), numită în această funcție în septembrie 2010, va continua să își exercite atribuțiile pînă la numirea unui succesor, a declarat un purtător de cuvînt al ONU, Farhan Haq.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a afirmat că Valerie Amos intenționează să demisioneze la sfîrșitul lunii martie după mai mult de patru ani în această funcție, informează Reuters.

'Doamna Amos a lucrat neobosit pentru oamenii din întreaga lume afectați de dezastru și conflict', a afirmat Ban într-un comunicat. 'Pentru ea, oamenii s-au aflat mereu pe primul loc. Ea a lucrat de asemenea cu angajații umanitari care de multe ori își riscă propriile vieți pentru a ajuta oameni aflați în situații grave', a mai spus el.

Amos a fost ministru în cabinetul britanic, lider al Camerei Lorzilor și secretar de stat pentru dezvoltare internațională în perioada 2003-2007.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав