Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

CEC a solicitat PSRM să prezinte un raport despre cheltuielile pentru publicarea ziarului „Socialiştii”

26 noi. 2014,, 11:15   Politică
4515 9
Foto: gagauzinfo.md
Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat marţi Partidului Socialiştilor (PSRM) să prezinte în decurs de 24 de ore documentele privind cheltuielile legate de publicaţia de partid "Socialiştii", nedeclarate în fondul electoral al formaţiunii politice.

Potrivit agenţiei "Infotag", secretarul CEC, Andrei Volentir, a prezentat rapoartele financiare ale primilor 15 concurenţi electorali, menţionînd că în cazul socialiştilor există anumite neclarităţi.

"PSRM a publicat ziarul în tiraj de 100 de mii de exemplare, în care este scris că cheltuielile au fost suportate din fondul electoral. Consultînd rapoartele socialiştilor nu am găsit nicio menţiune despre cheltuieli pentru ziarul dat", a spus el.

Potrivit lui Volentir, "în cazul în care informaţia nu va fi prezentată, membrii CEC vor trebuie să ia alte măsuri în privinţa PSRM".

De asemenea, CEC a decis să adreseze un avertisment Partidului Comunist Reformator, care a declarat resurse de 5800 de lei, însă a cheltuit o sumă necunoscută pentru material electoral şi postere.

"În raportul financiar este indicat că toţi banii au fost cheltuiţi pentru scurte cu simbolica partidului. Atunci de unde partidul are bani pentru postere şi diferite afişe?", s-a indignat membrul CEC Alexandru Semionov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?