X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sărbătoarea Beaujolais Nouveau a „Vinului francez tînăr” în Moldova

21 noi. 2014,, 14:45   Societate
3014 0
Foto: casasarbatorii.md
Într-o atmosferă caldă şi prietenoasă a avut loc sărbătoarea "Vinului francez tînăr", organizată la Chişinău în seara zilei de joi, 20 noiembrie, de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Franţa – Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", preşedintele acesteia, Emmanuel Skoulios, adresîndu-se oaspeţilor, a spus că celor prezenţi nu li se cere nimic deosebit.

"Luaţi un pahar de vin francez tînăr din recolta anului 2014 şi apropiaţi-vă de cel de alături, iar pentru a începe un dialog, puteţi, de exemplu, să întrebaţi despre gustul vinului, ce note şi ce se resimte în acesta – banană, căpşună, mure sau zmeură?", a spus el.

Preşedintele camerei franceze a subliniat că vinul francez tînăr în fiecare an are un gust deosebit şi note speciale ale aromei.

Emmanuel Skoulios şi-a salutat călduros colegii – președintele CCI din Moldova, Valeriu Lazăr, şi vicepreşedintele CCI din Transnistria, Iurie Ganin, arătîndu-se satisfăcut că sînt parteneri, iar camerele cooperează.

Viceministrul Economiei Tudor Copaci a urat Franţei şi Moldovei succese în dezvoltarea direcţiilor tradiţionale ale economiei – viticultura şi vinificaţia, notînd cu ironie că mica Moldovă nu este pentru marea Franţă un concurent în acest domeniu.

Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Franţei în Republica Moldova, Pascal Vagogne, le-a spus oaspeţilor că sărbătoarea din Franţa a „Vinului tînăr” este o sărbătoare aproape naţională, care a păşit deja demult dincolo de hotarele țării. Potrivit diplomatului, această sărbătoare se aseamănă oarecum cu Ziua Naţională a Vinului din Moldova, celebrată în fiecare an în luna octombrie.

"Beaujolais Nouveau este un vin tînăr nu de cea mai bună calitate din Franţa, dar a devenit deja un simbol al ţării noastre, este recunoscut de toţi, calitatea lui este recunoscută de toţi", a spus ambasadorul francez.

La sărbătoarea "Vinului tînăr" au participat mulţi reprezentanţi ai businessului francez care activează în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?