Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Mihai Ghimpu: ”Obama susţine Partidul Liberal”

20 noi. 2014,, 09:00   Politică
4432 13
Foto: zdg.md
Mai în glumă, mai în serios, liderul Partidului Liberal, a declarat, ieri, la ”Politica”, că formaţiunea este susţinută de mulţi, inclusiv de preşedintele american Obama.

Discuţiile au pornit de la aceea că, fostul preşedinte Traian Băsescu, cînd s-a aflat într-o vizită la Chişinău, a spus că are încredere doar în Partidul Liberal. Acum, Partidul Socialiştilor face ceva similar, mergînd la Moscova şi avînd întrevedere cu Vladimir Putin. Prezentatorii emisiunii, au dorit să afle, cît este de corect un astfel de suport. Atunci, liderul liberalilor a răspuns că, Băsescu niciodată nu a făcut susţinere directă pentru PL şi nu a fost pe panouri. ”Eu niciodată nu vreau să mă urc în tren cu sprijinul cuiva. Eu întotdeauna am mizat pe propriile puteri. Iar în ceea ce priveşte susţinerea cuiva şi Obama susţine Partidul Liberal, ştiţi? Vorbesc toţi americanii şi moldovenii din SUA”.

Comentînd acţiunile lui Igor Dodon în această campanie, Gimpu a menţionat: ”Cum să votezi aşa un partid, care stă lîngă preşedintele FR, care duce o luptă sîngeroasă cu fraţii săi din Ucraina. Cum să te mîndreşti cu acest lucru? Totuşi eu cred, că Dodon nu va trece pragul electoral, nu o să ia procentul necesar, o să vedeţi”.

În cadrul emisiunii, Mihai Ghimpu şi-a expus părerea vizavi de poziţionarea PL, conform ultimului Barometru de Opinie Publică. ”Dacă analizăm toate sondajele prezentate, cifra este diferită. Eu am făcut o analiză în acest sens. De aceea, eu nu sînt de acord cu datele sondajului prezentat ieri. Eu cred că sondajele, nu sînt făcute pentru a informa populaţia, dar pentru a o manipula. În cazul Barometrului, aici lipseşte votul cetăţenilor de peste hotare. Iar eu sînt convins că, noi vom acumula multe voturi de la diasporă”.

În ceea ce priveşte o posibilă coaliţie după scrutin, preşedintele PL a declarat că, PDM şi PLDM nu doresc o coaliţie cu Partidul Liberal. Dar vor face o astfel de coaliţie, dacă nu vor putea cu alţii. ”Voi pune interesul oamenilor mai presus decît atitudinea mea faţă de Plahotniuc şi Filat. Dacă nu va fi alternativă, ce să fac? Doar nu mă voi duce cu Voronin. Nu vom face coaliţie cu cei care umblă cu secera şi ciocanul. Ne vom aşeza la masa de tratative cu partidele, avînd anumite condiţii. Şi vă promit, că documente secrete nu vor mai fi. Eu nu doresc să fim la guvernare aşa ca pînă acum. Vreau o guvernare pentru oameni. Nu aşa că, mergem pe drumul european, dar dăm Aeroportul, Banca de Economii”.

Un alt subiect abordat, a fost despre viitorii candidaţi la funcţia de prim-ministru. ”Candidatura noastră pentru funcţia de premier este Dorin Chirtoacă. Dar pentru mine nu contează cine va fi prim-ministru. Pentru mine contează să avem o guvernare pentru oameni”.

Fiind întrebat de moderatori, dacă ar fi să aleagă între Candu şi Leancă, pentru funcţia de premier, pe cine ar alege, Mihai Ghimpu a spus, că tot pe Chirtoacă l-ar alege. ”Dorin Chirtoacă ar fi cel mai bun prim-ministru. Are experienţa de a conduce o capitală. Eu lui Dorin Chirtoacă nu o să-i dau ordine, de felul pe care le va primi domnul Leancă”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?