Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Sondaj: Șase partide vor accede în viitorul Parlament (VIDEO)

18 noi. 2014,, 12:00   Politică
5737 3
Foto: noi.md
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Parlament ar accede șase partide politice – PLDM, PCRM, PD, "Patria", PL și PSRM. Cel puțin asta arată datele „Barometrului Opiniei Publice – noiembrie 2014”, realizat de Institutul de Politici Publice, informează NOI.md.

Potrivit datelor sondajului, un număr similar de voturi ar acumula PLDM și PCRM – 14 la sută, pentru PD și-ar da votul 12 la sută din cetățeni, pentru formațiunea "Patria" – 8 la sută, pentru PL și PSRM ar vota 7 la sută. Pentru Mișcarea Populară Antimafie ar vota 2 la sută dintre respondenți, iar pentru Partidul Comunist Reformator – 1 la sută. Datele studiului mai arată că 27 la sută dintre cetățeni nu au decis încă cu cine vor vota la alegeri.

Totodată, întrebați dacă se vor prezenta la vot în ziua scrutinului, 76 la sută dintre cetățeni au declarat că vor merge cu siguranță la vot, 18 la sută au spus că probabil nu se vor prezenta, iar 2 la sută încă nu au decis.

Sondajul IPP a fost realizat în 84 de localități, în perioada 26 octombrie – 13 noiembrie, pe un eșantion de 1109 persoane. Marja de eroare a sondajului este de 3 la sută. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?